Nr. 13 - 20. april 2018

Opgaver i dansk

Onsdag, den 18. april 2018, trak eleverne i 9. klasse de emner de skal have fokus på i dansk i forbindelse med de afsluttende prøver. Eleverne er nu godt på vej ind i slutspurten og vi håber at de må lykkes i indsatsen.

Besøg i 6. klasse

I forbindelse med at eleverne i 6. klasse lærer om børn under Anden Verdenskrig, havde vi inviteret Luka's far, Slavisa, på besøg i 6. klasse i historietimen fredag, den 6. april. Slavisa var 18 år, da krigen kom til hans hjemby i Bosnien. Det var spændende for børnene at høre om, hvordan tilværelsen kan blive, når der er krig. Hvordan man kan vænne sig til at blive beskudt på daglig basis, og leve i en lejlighed uden vinduer, hvor væggene er gennemhullet af granatsplinter. Det blev hverdag at bedømme på granaternes lyde, om de ville ramme huset, eller ryge forbi: "Hvis de lød, som om de ville ramme tæt på, og vi fx spillede kort, kravlede vi ned under bordet indtil granaten var faldet, og så spillede vi videre: “Hvis tur var det?”

Skolen var lukket, gymnasiet skudt i smadder, og for det meste havde de ikke noget strøm. Han fortalte hvordan han lærte at løbe i zigzag, for så kunne snigskytterne ikke ramme. Luka's far fortalte også mange andre ting, bl.a. om flugten, som gik over Kroatien og Tyskland. Til sidst valgte han at bosætte sig i Danmark, fordi man her tilbød en uddannelse i filmhistorie på engelsk, som han efterhånden beherskede rigtig godt! Tak til Luka's far for at dele denne autentiske beretning med eleverne i 6. klasse.

I Christian den 4.'s fodspor

Mandag, den 16. april, var eleverne fra Juniorlærecenteret på tur i København. Her så de flere af Christian den 4.'s bygningsværker. Eleverne var forbi Christiansborg, Holmens kirke, Børsen, Tøjhusmuseet, Kongens Bryghus, Rundetårn, Rosenborg og ikke mindst Amalienborg Slotsplads for at markere Majestætens fødselsdag. Det blev til fantastisk dejlig tur.

Svømning

Svømmehallen på Egholmsskolen er under renovering. Den forventes åben igen den 14. maj ifølge Kommunen. Vi ser frem til at kunne fortsætte svømningen igen den 14. maj 2018.

Vigtige datoer:

FOTOGRAFERING
Onsdag, den 25. april 2018.

STORE BEDEDAG
Fredag, den 27. april, til søndag, den 29. april 2018.

FOLKESKOLENS SKRIFTLIGE PRØVER
Onsdag, den 2. maj til tirsdag, den 15. maj 2018 afholdes de skriftlige afgangsprøver FP9 for 9. klasse.

KRISTI HIMMELFART
Torsdag, den 10. maj, til søndag, den 13. maj 2018.

PINSEFERIE
Lørdag, den 19. maj, til mandag, den 21. maj 2018.

ÅRSMØDE
Tirsdag, den 22. maj, kl. 19:00.